chodzi mi o średnią cene sklepową
[O1] Oponki na lato - czas się rozejrzeć
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
leszekmw, dziękować ostatnio jeździłem na Michelin ENERGY E 3A 195/65 R15 i powiem że rewelka na suchej jak i mokrej nawierzchni.
A co ze wzmocnieniem bocznym opon?? Brać to pod uwagę? Dodam iż jakiś demon prędkości to nie jestem tak do 160km/hNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXA co ze wzmocnieniem bocznym opon?? Brać to pod uwagę?
[ Dodano: Sob 28 Lut, 09 09:25 ]
bo chyba nie mówisz o run flatach :?: :?: :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, coś tam kiedyś wyczytałem że ścianka opony bocznej jest wzmocniona i po przebiciu można kontynuować jazdę do ok 80km to chyba będzie to co piszesz run flatach chyba ale nie jestem pewien nazwy na 100% Ale tak się zastawiam czy to ma sens do OI Jakby to był SUV czy większe auto to tak.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXszkoda, coś tam kiedyś wyczytałem że ścianka opony bocznej jest wzmocniona i po przebiciu można kontynuować jazdę do ok 80km to chyba będzie to co piszesz run flatach chyba ale nie jestem pewien nazwy na 100% Ale tak się zastawiam czy to ma sens do OI Jakby to był SUV czy większe auto to tak.
no i popatrz sobie na ceny run flatówsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXWidziałem Michelin Pilot Primacy LT ZP he he cena wali z nóg.
Mam dylemat ContiPremiumContact 2 czy MICHELIN PRIMACY HPsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez redheadwymieniać już czy nie wymieniać ? oto jest pytanie
ale rozsądna odpowiedź niestety brzmi "nie wymieniać"Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
SuchyX jeżeli chodziło Ci o runflat to mam nadzieje źe to pewnie żart był...
a może chodzi Ci o opony z oznaczeniem xl ewentualnie reinforced
ale do O1 raczej tego nie pchaj bo stracisz na komforcie...choć z drugiej strony to miękki samochód.
szkoda byłeś blisko... :wink: . do runflatów nie sa potrzbne specjalne felgi , można je zakładać i na zwykłe. specjalne felgi są potrzebne do opon w systemie PAX.
ale pamiętajcie że do runflatów obowiązkowo muszą być czujniki ciśnienia :!: :!: :!:
Maru 123 no z tą średnią to będzie kłopot faktycznie...
tu masz ceny z wczorajszego cennika grupy michelin:
MICHELIN PRIMACY HP V ..... 841.00
KLEBER HYFRAXER Y ..........646,00
BF GOODRICH G-GRIP V .....622,00
BF GOODRICH G-FORCE Y ......646,00
ceny brutto cennikoweO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwdo runflatów nie sa potrzbne specjalne felgi , można je zakładać i na zwykłe. specjalne felgi są potrzebne do opon w systemie PAX.
a czy zakładając run flat na zwykłą felgę i jadąc bez powietrza nie uszkadza się felgi :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
nie bo jedziesz na oponie , choć na naszych drogach zapewne jest to możliwe. pamiętaj również że masz ograniczenie prędkości na uszkodzonym runflacie.
ale jak by ktoś wjechał na duże wyrwy z dużą prędkością to felga się raczej pognie , sadzę ze trzeba po prostu myśleć...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-